fredag 29 augusti 2008

En doldis bekännelser

"Han är Sveriges roligaste man - känner du igen doldisen?"

Sååå, man har avancerat till doldis nu?
Tillåt mig ett skratt från djupet av Sveriges roligaste människa.
Man kan jobba i tio år, erövra kunskap, skicklighet, proffsighet, till och med en växande skara publik men icke -
inte en rad om vad jag gjort tidigare, vad jag gjort för att förtjäna detta pris.

Jag skulle kunna skriva en avhandling om den skolgårds-grunda flickrums journalistik som kvällstidningarna bedriver men det är fruktlöst.
Jag har fått en uppsjö av varma ord senaste dygnen och var dessutom i jävligt bra form igår på Norra Brunn men har samtidigt en bekymrad panna över de låga varelser maskerade som "journalister" som - utan minsta insikt eller objektivitet - tillåts "bevaka" en gala med noll intresse eller förkunskap.
Aftonbladets reporter var visserligen snäll men varför har de inga spörsmål bortom nivån hos en genomsnittslig niondeklassare?
FÅR de inte gräva djupare? KAN de inte? FÖRSTÅR de inte att de borde göra det?

Samma typ av brud ( 80-talsglasögon,tantklänning) intervjuade mig i radio ( P3 givetvis!) med uppmaningarna "säg nåt kul "och dra din bästa vits".
"Jag svarar gärna roligt och intressant om du ställer bättre frågor" sa jag.

Tur att man har yrkesheder och självrespekt och en publik med allmänbildade hjärnor,varma pulserande hjärtan och en vetskap om att folk där ute är smartare än vad brudmaffian i media någonsin kommer att vilja förstå.

7 kommentarer:

Sofie sa...

Ännu en tiopoängare Tobias! Man är ju så trött på medias s.k. bevakning och partiska artiklar att man undrar vad det är för avart till människor som sitter på redaktionerna. Tyvärr är det ju även en stor andel av svenska folket som läser och tar in all dynga. Om ens enda källa till kunskap är Aftonbladet m.fl. så ligger man rätt risigt till.

Tobias sa...

Vi som ryser inför dessa primitiva, lallande pellejönsar ökar i antal!
Allt fler börjar förstå att en bojkott är snart det enda alternativet, att INGEN köper eller stöder dessa bottenlöst ryggradslösa populister!

Zabina sa...

Ett riktigt stand-upfreak hade förmodligen varit den bästa journalisten till ett sådant uppdrag, tyvärr bevakas inte stand-up ens hälften så mycket som det borde. Och när de väl "bevakar" så är det menlösa artiklar eller överdrifter om någon som lyckats fånga alla svenska hjärtan.

Kallar man dig doldis visar man väl var ens kunskapsnivå ligger direkt. Eller de kanske anpassar sig efter "kidsen"? ;)

Tobias sa...

"kidsen", ja - de som gillar att softa, chilla, hänga, bonda...

Anonym sa...

Men å andra sidan, hur mycket förväntar man sig att de ska kunna då deras intresse vaknade i februari 2008? Någon gång runt Melodifestivalens första deltävling. Typ dagen efter.

Själv älskar jag Björn Gustafsson, och även om jag kan se att han inte är den mest tekniskt skicklige standupkomikern (ännu), så är han mycket duktig. Jag skrattade hysteriskt och genuint åt honom på galan. Han har ju någonting mer än endast en komisk ådra. Han har en utstrålning utan dess like. Med detta vill jag bara ge min teori om varför Björn Gustafsson SÄLJER. Jag förstår det.

Fast detta med kvällstidningarna hörrni.., varför köper och läser ni dem? Har inte köpt en kvällstidning sedan Rosing slog i genom i Big Brother. Då fick jag fan nog.

Sist men inte minst Tobias, så blev jag så glad då du fick priset som bäste manlige komiker. Som lekman inom denna gebit satt jag och grubblade på vilken jag skulle vilja se som vinnare, och jag höll dig som favorit. Älskar din knivskarpa intelligens som avspeglas i de skickliga poängerna i skämten. Dessutom har du en mycket behaglig talarröst.

Söt som socker är du ju också.

Tobias sa...

Tack för smicker!
"Som socker" vete katten - peppar möjligen!

Mikael Sand sa...

Ok, "säg något kul" är inte en bra intervjufråga men vill du verkligen bli intervjuad av motpolen; ett fan och dito stand-up nörd (jag)? Tror inte det.

Att de skickar okunniga på att övervaka stand-up galan handlar nog lika mycket om att de inte har något val och för att det inte är något höjdarknäck direkt (sent, klubb för inbördes beundran, smarta människor som kommer skälla på dig för att du är journalist).

Slutligen: Bojkott? Well så länge folk faktiskt köper tidningarna så kommer de att forsätta skriva det som de skriver. Själv har jag inte köpt en kvällstidning på 10 år.