tisdag 15 april 2008

Lås in!

Fortfarande rasande på Sveriges undfallenhet gentemot sjuka svin som 42 åringen.

Man kan överfalla folk, ta stryptag,våldta och annat fletalet gånger, dömmas för detta... utan att späras in för gott!
Detta vill jag förstå men kan inte.
Om man gång efter annan visar att man inte förstår de sociala koderna, de överenskommelser vi andra gjort i samhället - då ska man in i bur.
Jag är humanist men börjar tvivla på vårt bomullsinlindande lagsystem.

Varför har vi den ljusblå utopin i detta landet, att alla människor kan bo själva, grilla och kolla på Körslaget?
Det finns avarter, störda individer som inte KAN göra detta.
Naturen är inte perfekt, Universum har ingen mening. Tyvärr.
"Men vi kan väl inte låsa in folk?"
JO!
Exakt det kan och måste vi!

Vi är djur, apor i slips. Merparten klarar sig hyfsat, andra blir huliganer, de mest extrema försöker våldta och döda sina medmänniskor. Vi har ännu en naiv tro på att ALLA fixar livsbiffen. Så är icke fallet.

5 kommentarer:

Maria sa...

Håller med om allt det där. Till fullo!
Dessutom vet jag, efter att ha jobbat lite inom psykvården, att många människor själva inte mår bra av ett eget boende och ett eget liv. De mår bra av att någon bestämmer över dem och ger dem gränser att hålla sig inom. Som barn, och hundar..
Man kan inte sitta och bestämma vad som är rätt för alla människor när man själv är frisk. För alla är ju inte det. En del är så sjuka att om vi nu hade fått leva som de apor vi är, så hade vi stött bort dem ur våra flockar.

Moa sa...

Hmm, mycket intressant läsning om ett av Sveriges hetaste ämnen just nu. Man känner instinktivt att inlåsning och evig isolering vore passande. Dock så kommer det troligtvis finnas psykiskt störda människor närvarande på planeten jorden tills den går under, frågan är hur man ska lyckas förhindra brott från att begås. Jag vet inte om jag tror att hårdare straff (som de ser ut idag) skulle förändra något i längden. Om inlåsningen innebar bra vård och skulle det kännas bättre.
Jaja, bra skrivet, aktiverade hjärncellerna. Adjöss.

anna k sa...

när det gäller psykiskt störda människor är väl ändå inte straff rätt väg att gå? om man är så pass psykiskt sjuk som 42åringen ändå måste vara, så kan man nog sitta inspärrad i en evighet utan att botas. nepp, det dessa människor behöver är ju vård, och det är det som sverige är ofantligt dålig på att erbjuda.

Helena sa...

Vård, vård, vård... tror inte ett dugg på det tyvärr.

Det här är människor som ofta lyckas lura hela sin omgivning att tro att de är som alla andra medan de i själva verket saknar spärrar och drivs av enorma begär.

Jag tror inte att man kan bli "botad" från en sexuell läggning. Begären kommer finnas kvar. Man kan säkert genom vård lära sig kontrollera sig i många situationer men risken att man trillar dit igen när tillfälle ges är alldeles för stor för att man ska få lov att springa runt obevakad.

Statistiken visar att när det gäller återfallsbrottslingar ligger sexualbrotten i topp. Sexuella begär är extremt starka, de skojar man inte bort. Och inte fan vårdar man bort dem heller..

Tänder man på barn och våld så gör man det.. Lås in. För alltid.

Anonym sa...

Man får 5 år för våldtäckt, även för att skjuta en fridlyst fågel.