torsdag 9 oktober 2008

särskole-brillor någon?????

Varför har tjejer börjat frivilligt med särskole-glasögon?
När, och framför allt, HUR blev det hippt?
Stora 80-tals bågar pryder söta tjejers ansikten och jag famlar efter min stilistiska spypåse varje gång.

Inte helt oväntat är det mest mediafolk - denna abstrakta klädhög till yrkesgrupp - som börjat höja upp synfel till - jag vägrar nedlåta mig till att skriva den, av allt för många, ängsligt överanvända frasen "The shit" - det nya innejoxet.
Snygga kvinnor med idiotiskt stora bågar över sina vackra näsborrar - varför?

I övrigt:
Island är på väg att reas ut för en spottstyvel, USA är i gungning, klimatet är skit, Volvo varslar över 3000 personer.
Själv uppträdde jag i Karlstad i kväll för vänliga människor på Universitetet i 50 minuter - det var min trygga arbetsdag.
Jag har fortfarande svårt att gnälla över mitt jobb - det är nästan overkligt att folk betalar för att få skratta.

4 kommentarer:

Tinan sa...

Det är väldigt overkligt att det finns yrken som går ut på att underhålla. Som cirkus, fast seriöst (eller ironiskt). Tänk musikerna. Hur knasigt är det inte egetligen att dom står på en scen och sjunger och spelar medans folk (jag) betalar för att titta på. Jag har inget emot det, men ibland slår det mig hur konstigt det egentligen är.

Michelle sa...

Kanske är det dit vi är på väg.. ett samhälle där vi inte har tid att ha skoj på egen hand. Jobba, äta, sova, skita(kanske inte just i den ordningen).
Fast folk har i alla tider betalt för att förfäras/roas/chockas. Siamesiska tvillingar, skäggiga damer och div annat lyteskomiskt har ställt ut till allmänt beskådnade. Håller med tidigare "talare", det är rätt konstigt när man väl tänker så. Men hur självklart som helst att man ska ta betalt för det man är bra på!

Det är faktiskt få förunnat att få jobba med det de tycker om och är bra på. Att ni (alla komiker) dessutom är några slags medicinmän som förlänger folks levnadstid är ju inte heller att förkasta, ni kanske ska börja ta dubbelt betalt. För ett gott skratt förlänger ju livet... har jag hört.

Tjingeling

Veronica sa...

Jag gillar verkligen dig, men allvarligt; vad f*n är SÄRSKOLE-brillor?!

Sofie sa...

Härligt inlägg! :)