måndag 20 april 2009

förhud, förbud...

Läste i DN om en man som "omskär pojkar utan tillstånd".

Mina damer och herrar: ALLA omskär barn utan lov!
Enligt FN:s rättigheter för barn får de ej kränkas psykiskt eller fysiskt.

(Hade kontexten inte varit religion hade vi alla reagerat intuitivt, med magkänsla och med avsky, över att någon skär i barn UTAN ANLEDNING.)

Att beröva pojkar deras förhud och flickor deras klitoris för att deras föräldrar snurrat in sig på en sagobok är inte skäl att stympa oskyldiga barn för resten av deras liv !
Barns rättigheter måste väl stå över religionsfrihet? Eller?

Med sedvanlig politiskt korrekt ton säger en judisk omskärare i DN:

– "Den svenska sjukvården har inte ordnat det här på ett bra sätt för muslimer. De borde också ha tillgång till kompetenta omskärare överallt i Sverige.

– Men jag gör det aldrig på pojkar som är äldre än två månader. Det är stor skillnad på att göra ingreppet på ett litet barn och större pojkar. ( Min anm:VARFÖR DÅ? BÅDA ÄR OMYNDIGA) På äldre pojkar ska ingreppet absolut inte göras i hemmet, utan på sjukhus. Det kräver en annan teknik, och det krävs stygn. På spädbarn läker såret utan stygn."

Det blir nästan humor när man läser att den judiske omskäraren, på grund av att trycket är så stort, även hjälper muslimska familjer att hacka i deras pojkars snoppar.

DÄR samarbetar de bittra fienderna- visst är det vackert?
När det gäller att skära sönder barns genitalier, då läggs gammalt groll åt sidan.

Säga vad man vill om religion men det är gränsöverskridande!

12 kommentarer:

Artistic sa...

Fan vad bra. Detta äckel som förekommer.

Patrik sa...

Får man fråga vad Persson kommer rösta på i Eu-parlamentsvalet?

berinder sa...

Upp till kamp till förhudarnas försvar säger jag... Religiöst vansinne!

Andreas sa...

Jag håller med om det förkastliga i att skära i barn på religiösa grunder, men vill påpeka att kvinnlig omskärelse i t.ex. östafrika, är en sed som är mer traditionell än religiös (om man nu kan särskilja dessa).

Dessutom omskärs fortfarande en majoritet av amerikanska pojkbebisar fortfarande oavsett religion! Förespråkarna påstår bl.a. att det är mer hygieniskt (amerikanska pojkar får tydligen inte lära sig att tvätta snoppen), men i själva verket är detta något som lever kvar från den tid då självbefläckelse skulle förhindras med alla medel.

"Händerna på täcket! Annars skär vi dig i snoppen!"

Maria sa...

Andreas, oavsett kontext, om det anses vara tradition eller religion (som för mig är ungefär samma sak) så skär man fortfarande i barn.

Jag vet inte vilket som är värst i min ögon att man gör något "för att vi alltid har gjort så" (tradition) eller "för att en bok säger att vi ska göra så" (religion).
Oftast är det samma sak. "För att vi alltid har gjort så för att en gång i tiden var den nån som påstod i en bok att en högre makt skulle bli arg om vi lät bli"
Vad hände med att tänka själv?!?

Om Gud är så allsmäktig och har skapat oss, varför gjorde han missen att sätta dit nåt som inte skulle vara där? Borde vi inte skapats perfekt från början?
Några måndagsexemplar i tidernas begynnelse kan man väl köpa, men ett par miljarder?

Jag håller med dig, Tobias, FN borde väl reagera för i helvete!

"borde också ha tillgång till kompetenta omskärare"..
Eller sluten psykvård?

Tobias sa...

Läs på Opinion på SVD och debatt på DN.
Bollen är i rullning.

Varför upprörs så många människor över att muslimska tjejer är offer för hederskultur, dvs, att föräldrarna styr över deras val av män, bla?

Samma människor är helt ok med att
just dessa föräldrar skär i sina okränkbara små barns genitalier!
Detta är tydligen OK för gemene man, OK även för LANDSTINGET som hjälper till med denna ljuva,fina religiösa tradition.

Antingen tillåts båda ingreppen i barnets liv eller inget av dem. (Givetvis det sista.)
Punkt.

Zabina sa...

Suck, jag skrev ett helt inlägg om kulturen här i USA innan jag läste kommentarerna redan skrivna. Det var ju dumt.
Killarna här som är (nästan alla) omskurna tycker att det är helt fruktansvärt äckligt med folk som inte är omskurna. De är visserligen hjärntvättade till att tro att oralsex gör dig sjuk och att avhållsamhet är det enda som skyddar mot könssjukdomar och graviditet också, så deras åsikter tillgodoräknas knappast i min bok.

Omskärelse är inte okej, myndiga män kan själva få välja, men att skära i en pojke som inte har någon röst, det kan aldrig få vara okej.

Anonym sa...

Jag tror inte att omskurna pojkar lider speciellt mycket av det. Jag är själv omskuren av medicinska anledningar. Inte för att jag har något annat att jämnföra med eftersom jag blev det vid etto ch ett halvt års ålder, men det är då i alla fall ingenting jag lider av.

/Unge Herr Omskuren

Anders sa...

Gränsen på två månader för att få genomföra en omskärelse kom inte förrän 2001.
Backar vi ännu längre bak i tiden (inte många år) trodde läkarna att barn inte kände någon smärta.
Backar vi ännu längre bak i tiden skar man om barn så att de inte skulle kunna onanera av, givetivis, heliga skäl.
Om gud nu skapade oss efter sin avbild skall vi då vara så kaxiga att vi tar avstånd från honom genom att skära bort en skinnstump?
Ollonet är ett innre organ som med omskärelse görs till ett yttre och tar bort en stor del av den sexuella känslan. Men det finns hopp! Ni, vars föräldrar tog valet att knipsa bort en del av er, kan nu odla tillbaka den!
På en av mina informationssurfningar en sen natt hittade jag denna länk till en dagbok med bilder där en man odlat tillbaka sin förhud och därmedgjort ollonet till ett innre organ igen! http://net.indra.com/~shredder/restore/diary1.html

Lycka till med sträckandet!
PS. Argumentet att det är mer hygieniskt håller inte, förhuden producerar ett slags bakteriedödande fett som hjälper med rengöringen. Annars finns det alltid tvål och vatten i dessa moderna tider ;-)

Anonym sa...

d enda positiva me min omskärelse e att mitt religionshat ha extremifierats in absurdum.mitt förakt för judiska & muslimska fasoner mot bebisar ha gett näring & mitt glödande hat blitt djuuuuupt!!för mig ha bara nackdelar,smärta obehag,närhetsbekymmer,okänslighet vid kondomanvändande,(jag e bara 28 ännu)& dyrt att onanera då jag ofta behöver glidmedel olja elr dylikt.att dessutom växa upp i en puritansk familj där man ej snacka sex gör d hela 1000-fald värre!detta e den allra vidrigaste,känsligaste,intimaste,våldsammaste formen av styrning från maktens sida!
anledningen jag e anonym beror på att jag ikke e high tech,lättast så här

Joveini sa...

MmmM. Visst tycker ni att det är äckligt?
Men i själva verket är det ni som är äckliga faktum är att flera miljarder människor är omskurna. Drygt 40% av jordens befolking är omskurna och det kommer att bli fler.
Fyfan hur kan man tycka att det är äckligt. Det är de som inte är omskurna som är äckliga.Marias Fråga.

"Om Gud är så allsmäktig och har skapat oss, varför gjorde han missen att sätta dit nåt som inte skulle vara där? Borde vi inte skapats perfekt från början?"


Svar Till Maria.

Det ingår i livet prövningar,
Och det finns inget som ni kan göra åt.

Anonym sa...

att kalla naturliga människor äckliga är väl grunden för Nazism?som jag alltid misstänkt så är nazism religiösa mänskors spegelbild!om det ej vore för judendom & dess dotterbolag islam då hade nazismen aldrig fått näring!!
-putt undan kniven & börja ta ansvar för era liv!