torsdag 11 juni 2009

Hack i häl...

Min käre kollega Hasse Bronten har skrivit indignerat och bra om min nuvarande hjärtefråga - att stoppa vuxna människor från att hacka i barns genitalier utan skäl:

http://bronten.com/arkiv/3758

För mer debatt ( den börjar väckas på allvar nu!) så kolla in newsmill.se.
Beskrivningen av politikers dubbelmoral är svår att komma kring:

"Politiker som å enda sidan hävdar religionsfrihet (föräldrarnas religionsfrihet, inte pojkarnas) i frågan om omskärelse av pojkar, samtidigt som man å andra sidan ogiltigförklarar religionsfriheten som skäl till befrielse från vissa ämnen i skolan. Ska det vara otillåtet att hålla sin pojke hemma från sexualundervisningen men tillåtet att ta med honom till läkaren för att skära av pojken en kroppsdel som fråntar honom en del av hans framtida sexuella praktik?"

2 kommentarer:

Artistic sa...

Jag har varit stenhård med mina killar att jag inte godtar "nercabbat." Detta är ytterst viktigt att debattera om. Vi skall INTE acceptera att sånt här sker. Varken här eller i fjärran land.

/Jennie politikern Wiberg

Maria sa...

Jag tänkte skära av örsnibbarna av mina barn. Tänkte ta hem nån gubbe utan läkarutbildning som får göra det i vårt vardagsrum. Sen ska vi ha fest.
Är det ok, eller, politikerna?
Va, måste jag motivera ingreppet?
Jo, min släkt och gubben i månen har ett band med varandra som måste stärkas genom att vi tar bort örsnibbarna. Och då har vi rätt att göra så!