fredag 14 mars 2008

debatt i GBG...

Nå, då var det gjort!
"Debatt" blev en hetsk historia.
Visst kunde man varit smidigare och mer retorisk men jag orkade inte hålla igen och leka smart.
De flesta blir livrädda av tanken att blotta sitt struphuvud och gå på känsla och kasta upp sin ilska på bordet utan att försöka vara alla i smaken samtidigt.

Jag blir så genuint bedrövad när poserande brudkadaver i pumps, med förakt i blicken, förgiftar unga tjejers mottagliga själar som dessa 24 karats-yngel gör med sitt jävla shopinggift.

Tvärtemot vad herr Federley tror, denne backelit-bågade patetiske centerpartist, så är jag övertygad om att unga tjejer FAKTISKT tar efter vuxna ytliga förebilder och drömmer om nya pattar istället för ett bra slutbetyg.
Men vem kan kritisera Federley, som har förmåga att bota världssvält genom att införskaffa en extra platt-tv. Kom, senapsgas!

Ebba von Sydow såg ut som hon svalt havsvatten i fyra minuter - hennes förakt över att bli avklädd i status var så ljuvligt att få uppleva på nära håll. Må hon flamma, tillsammans med sin färglada Östermalmsscarfs!

14 kommentarer:

Anonym sa...

STÅ PÅ DIG DET BÄSTA JAG SETT PÅ LÄNGE ÄNTLIGEN NÅGON SOM VÅGAR.

FREE FALLING

Wera sa...

Jag såg debatten, och jag kan inte annat än att hålla med dig.
Du har rätt, tonåriga tjejer (även killar) tar till sig all skit som skickas ut till dem angående mode och "skönhet". Jag är själv femton, och det är bara att gå genom en korridor på skolan så ser man det direkt.
Tjejer med dyra märkeskläder som trycker upp brösten i ansiktet på killarna för att visa att de finns, och killar som drar ner byxorna en halvmeter för att visa sin status. Folk som ser shopping som sin största hobby, utan att ägna en tanke åt konsekvenserna som deras överkonsumtion leder till.
Det värsta är ju att det ökar hela tiden. När jag gick i mellanstadiet var det inte många som brydde sig om mode och annat. Man hade sådana kläder som man tyckte var fina, om man ens brydde sig om något annat än att de skulle tåla att lekas i.
Nu går över hälften av alla tioåriga tjejer runt med jättetajta kläder och ansiktet fullt med smink för att efterlikna sina äldre "förebilder".
Bara man börjar tänka och se det i ett större perspektiv så tror jag nog att varenda en skulle tycka att det är totalt vrickat att hålla på som vi gör.
Det är något vi måste bekämpa, och jag tycker att du drog ett stort strå till stacken!

Öresundspendlaren sa...

Hurra hurra, du skriver så bra! Ser fram emot att höra något av detta innehåll på ett Mack-framträdande.

Annac sa...

Jag såg debatten och bara tycker att du är kalas!

Aurosia sa...

Tack för en underbar blogg. Tack för din realistiska medverkan i Debatt. Tack för att du vågar säga det många andra tackar.

Tack för att du är så jävla bra!

Mikael Sand sa...

Holy shit! Såg inte programmet men tänker göra det nu!

Zzarah sa...

Hej Tobias!
Blir riktigt imponerad av en kille som dig. Håller med dig om det du skriver i olika bloggar, speciellt i den här då och jag gillade verkligen att se på dig när du var med i Debatt. Blir själv upprörd över all utseendefixering som skapar ångest bland unga tjejer. Det påverkar både mig och många andra jag känner, blir så ledsen när folk hela tiden pratar om bantning och operationer, och när min lillasyster inte får någon kille pga av all hysteri kring stora bröst m.m. fast hon är världens gulligaste tjej! Har letat i flera år för att hitta en kille som dig, du är sällsynt ;-) Hade varit roligt att få kontakt med dig, men du kan ju såklart inte veta ifall jag är en galen beundrare som många andra! ;-) Ha det så bra! Mvh Sara
(zzarah_1987@hotmail.com)

Staffan sa...

Goddag.

Trevligt att du fick föra sund talan inför ett gäng tämligen intetsägande människor i "Debatt".

1. Ebba von Sydow? Va?

2. Blondinen på 17 vårar? Va?

3. Bakelit-FF? Va?

Vem ger Ebba von Sydow mandat att tala för en krossad generation? Hon borde ställas inför skranket. Blondinen dansar förmodligen i nästa omgång av Let's dance och kan därmed anses förbrukad. Bakelit-FF har väl ingen någonsin lyssnat på, så där ser jag inget problem.

Undrar lite över hur det kom sig att du fick föra "det sunda förnuftets talan"? Egen nyckel till studio 2 numera?

Det är för "härligt" att E von S. himlar med ögonen varje gång en nykter åsikt ser dagens ljus. Likadant varje gång hon ska debattera angående unga flickor. Hur sover den tösen egentligen?

Erica sa...

Hej, kan inte annat än att hålla med om att dom där typerna skadar unga kvinnor. Att kalla dom skyltdockor är kanske inte riktigt taktiskt, men det gör i varje fall programmet en smula intressantare.
Annars skulle jag vilja säga att när det gäller bloggar över huvud taget så är det alltid fråga om en persons egna tankar och åsikter som går direkt ut till massorna, och nog måste det finnas farligare saker än shopping att basunera ut till mottagliga ungdommar?
Sen verkade det som att du glömde att de flesta av ungdommarna går i skolan, det är där dom ska få kunskapen, och vad dom gör på fritiden är deras buisness. Och om dom inte läser modebloggar är det knappast ne som gäller. För min egen del var det amerikanska komediserier som kladdade fast sig på hjärnan som en äcklig gegga (det var på tiden före bloggar). Nu när jag lämnat tonåren bakom mig ser jag knappt på tv, så mina tonårs iq-befriade tidsfördriv är inget som märkt mig för livet. Inte ens dom som läser modebloggar är dömda att misslyckas i livet.

Anonym sa...

Jag är borglig och har inget emot att människor vare sig konsumerar eller att tjänar sig en hygglig summa pengar.

Dock så håller jag med dig om att hela konsumtionsgrejen har gått till en extrem överdrivt.

Jag är själv 17 år och det enda som nio utav tio av mina kompisar tänker på är shopping.

Sedan kan de inte, som du säger, vare sig sin historia eller skriva lite simpel svenska.

Det är förfärligt.

John

Helena sa...

Underbar insats i Debatt!

Fler behöver stå på din värdegrund, då skulle världen må bättre!

Så, unge herr Persson: tala högre och oftare! Det är förebilder som dig jag vill se åt framtidens unga!

//Helena

P.S
Det mest komiska var nästan att blondiemaffian inte ens fattade att då åkte på vrålpisk!

P.S igen..
Såg på din turnéplan att jag missade dig i Skåne, se genast till att styra turnébussen söderut igen!!

P.S en sista gång..
Antar att trycket ökat på din blogg sedan din medverkan i programmet.. Dags att fundera på produktplacering kanske..? ;)

Erik sa...

Nu har jag faktiskt läst en del inlägg på Blondinbella och är ännu mer benägen att hålla med dig i sak. Hon har en märklig uppfattning om vad ett bra föredöme är. Självklart vinklas en hel del i tv, men jag tycker fortfarande att det blev för hätskt, mycket vi mot dem, smarta mot dumma. Om man nu på allvar vill förändra trenden och få unga tjejer och killar att bli mindre konsumtionskåta borde man försöka få dem att förstå problemet. Jag får för mig att folk är rätt obenägna att lyssna på de som fnissar åt en, försöker skämta om dem över deras huvuden och göra dem till åtlöje i en debatt.

Mattias sa...

"Visst kunde man varit smidigare och mer retorisk men jag orkade inte hålla igen och leka smart."

- Ja, det torde ju vara väldigt svårt att leka smart, om man nu inte är det.

Jag måste också tillägga att en vuxen människa som du borde kunna uttrycka dig på ett mindre föraktfullt sätt. Både här och i artikeln på expressen använder du ett väldigt otrevligt språk.

Du påstod i inlägget här att du inte orkade leka smart, men du verkar inte vara så bra på det alls om man ser till din retorik.

inget är bra i för stora mängder, därför inte heller konsumtion. Men det är ett faktum att handel och konsumtion har hjälpt många människor och länder ur fattigdom.

Anonym sa...

åh, detta med blogg blev en ny första grej för mej.
jag blev så jävla glad när jag såg dej på debatt, klart min svar är något senare än alla andras för jag inte vill köpa mej någon jävla teve, och kolla glatt och gratis på svts hemsida. jag talar mycket om denna överkonsumtion som driver oss människor till vanvett, vi blir dummare, deppigare och fattigare. vi må så väl få löneförhöjning men vi har inga pengar kvar i slutändan. otroligt att det är en så stor majoritet som är ytliga och gapar efter att bli tillfredställda. själv kanske jag inte är perfekt, men jag försöker tänka med min hjärna och tänka på andra.
jag blir glad när jag ser folk som reagerar, som sätter ner sin fot och visar att det inte alls är enkelriktat, att det finns andra sätt, andra möjlighetet, andra krav på en människa än att köpa sej ett kopierat liv.
det är vi som måste forma om världen på nytt.