onsdag 18 mars 2009

Grillad-facit...

Det stormar kring detta program. På gott och ont.
För min egen del gick det nog ok i alla fall. Bitvis sådär, bitvis kul, bitvis jättekul.

Publiken kändes dock inte helt på det klara med exakt hur hårt det kunde bli.
Möjligen hade Peter Harrysons alla vithåriga fans sökt sig till studion för de verkade förskrämda när jag sade vissa grejer.
(Tror inte det enbart berodde på att ALLA mina skämt var skit, även om möjligheten finns:)

Ett burop hade varit roligare, då får man i alla fall respons på att man givit sig ut på tunn is.

Det är alltid den där ängsliga mellanvägen som sabbar det stora språnget - den som varken tillfredställer de blodtörstande i publiken eller de som bara vill ha "en trevlig stund."

Aron Flam skötte sig ytterst bra. Harryson själv var sympatisk och proffsig.

Imorgon väntar Alex Schulman.
Har googlat på honom men får inga träffar. Jobbar han med media?

8 kommentarer:

Anonym sa...

En rolig grej med A. Schulman, som han också berättat om på sin blogg, är hans övertro på sin egen skrivförmåga. Han lämnade in ett manuskript till bokförlaget, och fick tillbaka det FULL med korrigeringar.

Men detta har tydligen inte gjort honom ödmjuk, för så sent som härom dagen (igår?) handlade blogginlägg på hans sajt om hur kass Birro var på att skriva.

Tobias sa...

tackar!

Ska försöka slänga in dessa fakta i pyttipannan!

dagensoutfitta sa...

Måla honom i färgen gul och han blir en Simpsons-karaktär på studs med det överbettet...

Anonym sa...

Hej igen! Gissar att det nu är försent att komma med tips inför ikväll, men jag tänkte ge intresserade länken till det jag hänvisar till i Schulmans blogg här ovan, för det är om inte annat ganska roligt blogginlägg. I alla fall om man är intresserad av språk, som jag också fått uppfattningen om att du Tobias är.

http://www.1000apor.se/blogs/alex?page=13

Blogginlägget är gjort
sön, 04 jan 2009 0432

Anonym sa...

Jag tycker du ska hoppa av Grillad. Såg dig stå och skratta på Roast på Berns på balkongen. Där skulle du varit med istället.

-lis

Sofie sa...

Anonym nr 1:
Du kanske inte har skickat in manuskript till ngt förlag nån gång, men för det mesta får man det refuserat, och om man har tur så får man göra ändringar - och blir publicerad. Det smala nålsögat. Jag känner kanske 25 personer som skickat in till förlag varav 2 har blivit publicerade, men med sitt manuskript fullklottrat med rättningar.

Anonym sa...

En fråga som ställs i skymundan hela tiden är att ribban för vad som krävs för att underhålla idag är så otroligt hög. Det krävs verkligen personliga påhopp i form av "Grillat" och en högröd Schyffert i Parlamentet som skymfar kungafamiljen för att det ska fästa på hemma i stugorna. Det är lite läskigt, samtidigt som det är lite roligt, men mest är det tragiskt. Vad hände med den sublima humorn? MÅSTE man verkligen ta till ett yxhugg i nacken på Linda Rosing eller en trångbyxad Mårten "all year round tan" Andersson som spyr ur sig könsord för att svenska folket ska guppa av skratt i TV-soffan? Det låter extremt mossigt, men för inte särskilt länge sen garvade man åt igenkänningshumor som Sällskapsresorna och Macken. Dessa må vara daterade idag men många med mig tror jag är rätt less på att humor idag ENBART, och då menar jag ENBART, består av standupkomiker som tar steget ut från Norra Brunn och tror dom är fullblodskomiker. ALLT bygger på personpåhopp, verkligen ALLT. Du, Tobias hör dock till de lysande undantagen som roar mig oerhört med din blogg och mycket av det du gör i rutan. Min undran är: kan man vara rolig i tv 2009 utan att säga att Göran Persson är fet och Linda Rosing har opererat sig för många gånger?

Anonym sa...

Till Sofie:
Du missförstod mitt inlägg.

Till Årets komiker 2008:
Hoppas grillningen gick bra!