onsdag 11 mars 2009

Vatikanen - de är för härliga...

"En mamma till en våldtagen 9-årig flicka i Brasilien har bannlysts av katolska kyrkan. Anledning: Hon lät sin dotter göra abort sedan hon blivit våldtagen, skriver brittiska BBC.
Styvpappan, som våldtagit flickan i flera år, är däremot välkommen tillbaka till kyrkan -om han biktar sig."

Finns det NÅGOT de kan göra eller säga, undrar man ju snart, som väcker riktig anstöt hos folk, så till den milda grad att man stormar detta bling-bling näste av hyckleri?

Ibland undrar jag (med tanke på all vidrig, omotiverad skottlossning i världen) varför ingen gör som i filmen "Falling down" - det saknas ju inte skäl (om man nu har den psykopat-läggningen samt äger vapen) att gå in i Vatikanens innersta rum och rensa upp.

Påvar och biskopar inom Vatikanen - Gud vet ( en passande fras ) hur många pojkar de besudlat och våldtagit genom seklerna.
( Det finns ingen "fin" fras, tyvärr)

Dessa respekterade pedofiler med blinkande hattar. Hur kan de få yttra sig om vad som passar sig rent kroppsligt för en 9 årig flicka, med den historiken?
Hur kan de få ha bibehållen makt? Vågar man gissa att det har med den där tidlösa "respekten" för religion att göra?

4 kommentarer:

Mikael Sand sa...

Vet inte om det var den bok du tipsat om tidigare men jag skulle, som koppling till dagens inlägg, rekommendera "Illusionen om gud" av Richard Dawkins.

Annars så vet vi ju att påven är ofelbar och att alla kardinaler är hans förlängda .... arm ska det vara.

Tobias sa...

Det är en mycket givande bok!

Om man vill läsa något mer "lättläst" - men inte mindre tänkvärt och vasst - brukar jag tipsa om"Brev till en kristen nation" av Sam Harris.

En tunn pocket på 80 luftiga sidor.
Mer resonabel och saklig (på så få sidor) är det svårt att vara.

Just vad beträffar religionens "patent" på moral -där är han sylvass.

Maria sa...

Fast egentligen kan man väl säga att Vatikanen gör "rätt" om man tror på den Guden som florerar i GT (inte tidningen). De som propagerar för en vänlig och förstående Gud är väl hycklarna egentligen.
Bibelns Gud är ju svartsjuk, elak, ombytlig och liknar ganska mycket en trotsig treåring eller möjlighen en osympatisk fjortis..
Den sortens Gud hade nog tyckt att påven gjorde helt rätt i att bannlysa mamman.

Sen att vi låter dem ha bibehållen makt byggd på respekt för en bok med sagor i, det är helt uppåt väggarna. Att de fortfarande har såpass mycket stöd av såpass många människor att de kan fortsätta behandla folk som skit, det är där problemet ligger. Är man psykopat så är det praktiskt att vara det i religionens namn. Är man inte psykopat innan man blir högt uppsatt i Vatikanen, så blir man nog med all säkerhet det efter ett tag, eftersom man konstant matas med tron på sin egen makt och förträfflighet..

Min gissning är att mamman till 9-åringen INTE kommer bli ateist utan istället försöka "gottgöra" sin synd.. tyvärr

Veronica sa...

"Herrarna blir hjältar men folket det blir dömt och vi som sett hur allt gått till får veta att vi drömt."

Tyvärr inget jag har skrivit, det är Björn Afzelius. Tillämpbart här likafullt.