tisdag 4 november 2008

Valförslag

Jag ska följa paradigmskiftet tisdag natt - när USA tar det historiska klivet och utser MCcain till president.

Det bara känns som att det blir så ändå - hur bra Obama än ligger till.
Synd bara att ingen tv kanal sänder någon valvaka...
( plats för skratt tills skrattgropar ristats in edra kinder)

Nu drar jag söderöver, som en humoristisk flyttfågel...

Jag och Appelquist skall, med återvunnen skärpa och jävlar amma, underhålla på sedvanligt stand up manér på följande orter:

4 nov, Jeriko, Malmö
5 nov, Mejeriet, Lund
7 nov, Figarosalen, Halmstad

Dessutom ett klubbgig på den eminenta klubben Ristotada, Hotell Ruby i Göteborg!
Kom dit, alla som heter Glenn...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Valdeltagandet i år blir högre än på över 40 år. I år kommer ett stort antal människor som tidigare inte tagit sig till vallokalerna att rösta, som Hispanics, liksom African Americans, samt unga människor. Detta blir till fördel för Barack Obama.

På onsdag vaknar vi alla upp till en värld som ser lite annorlunda ut. 1619 anlände de första afrikanska slavarna till USA. I konstitutionen omnämns de som "property". 400 år senare (på onsdag)får de upprättelse.

Afro-amerikanerna idag är bara fyra generationer från slaveri. De föddes till ett liv i slaveri. Senare godkändes segregationslagarna i södern. Det blev kriminellt för en svart att dricka ur samma ho som en vit.

De har alltid levt i marginalerna, men har därför tidigare inte haft anledning att bry sig om presidentvalet. Därför har det afro-amerikanska valdeltagandet alltid varit lågt. I och med Barack Obama har hopp och engagemang väckts.

I år är det därför långt mer fler förstagångsväljare än tidigare. Afro-amerikanerna. De unga. Liksom Hispanics. En stor invandrargrupp där allt fler blir amerikanska medborgare och berättigade till att rösta.

Obama blir målar om världen på onsdag, mina vänner. Världen kommer då att ha lite fler nyanser än idag. Den blir lite vackrare.

1619: Första slavarna anländer till Virginia.

1776: Demokratin föds och blir förebild för resten av västvärlden.

1789: I konstitutionen omnämns de svarta som "egendom".

1954: Först nu insåg man att segregationslagarna bröt mot konstitutionen. "Every man" var visst inte "equal" när man inte får sitta i främre delen av bussen om man har förfäder som togs till landet som "slave/property"

2008: Change is coming, not only to America, but to the entire planet.

(God damned, I´ll be sad if I´m wrong) (and God bless...the world)

Mikael Sand sa...

Oh jävlar! Det var det mest högtravande dravvel jag hört på riktigt länge. Misstänker att du jobbar med att övervaka bloggar på nätet och skriva (klistra in) inlägg.

Anonym sa...

Hehe, närå Mikael. Hade inte följt valet tills för en vecka sedan. Då började vi på kursen på universitetets engelska B: American Social studies med delen om amerikanska valet.

Till lektionen skulle vi kunna det som jag skrev ovan, och det var inte alls meningen att det skulle bli så subjektivt. Jag skulle skriva något kort och snabbt, men känslor och subjektivitet tog vid, och jag kunde inte sluta skriva.

Det blev som att jag släppte loss det jag pluggat in och skulle kunna till dagens lektion. Studiemässigt funkade det, då jag var väl förberedd och insatt under förmiddagens lektion.

Jag ber dock om ursäkt att läsarna här tvingades ta del av min "läxa". Kunde inte hejda mig. Blev förvånad själv då jag skrev att jag mindes det där.

Nåja,nu är det dags för den brittiska delen av kursen. Low-wage Britain.