måndag 29 oktober 2007

popsnören trasslar till det...

Hur kan man vara trött och blasé när man just har börjat sin popkarriär?

David Bowie, Paul Mccartney, Mick Jagger har - efter 150 år av intervjuer - fortfarande energi i sina intervjuer. De spelar spelets regler, svarar artigt på frågor de numera kan mima till och fattar att all reklam är bra reklam.

Mando Diao satt som ett gäng invalidiserade hösäckar utan ryggrad i tv 4:s morgonsoffa. De utstrålade bara leda och tonårströtthet - som om att de hellre skulle klippa Ullevis gräsmatta än att svara på frågor om deras egen musik.
En av medlemmarna i Beatles...förlåt, Mando Diao, var surare än Liam Gallagher på avgiftning(säkert en komplimang i hans värld)


Jag såg dock ingen pistol mot deras tinningar som tvingade dom att vara där - varför inte bara ge upp när lusten är så begravd i attityd och surmulenhet? Man vill bara klippa av deras popluggar,slita av deras skinnjackor från Myrorna och ge dom ett Mcdonaldsförkläde tills de bönar och ber att få spela in en B-sida på en singel igen.
DAGENS DIKT


"Pop och förtvivlan"

Nästan varje rockband gör en "mästerlig debut"
och svär att leva upp till vad de lovat
"Inget annat band har gjort exakt så här förut
det låter liksom Beatles fast begåvat!"

Borta är den tid när egen trumma slog diskret
man undrar ju hur folk idag har mage
Själv så är jag blott och bart en snäll försynt poet
som bjuder på det bästa sedan Tage

1 kommentar:

Zabina sa...

Nya artister idag tror att de är så speciella så att de inte behöver anstränga sig för publiken längre i intervjuer så länge de levererar sin musik som de tycker är bäst.

Såg att du ska till MACK i november, hur länge kör du där? Ses nog då :D (Första gången jag får se dig live, ska bli grymt! :D)